t


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Σχόλια γύρω από τη ζωγραφική, την τέχνη, τη σύγχρονη σκέψη


Οι επισκέπτες του δικτυακού μας τόπου θα γνωρίσουν νέες πτυχές του ελληνικού τοπίου. Θα έρθουν σε επαφή με τις καλές τέχνες, κυρίως με τη ζωγραφική & τους ζωγράφους, τους έλληνες ζωγράφους, με τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής μας...


Αναδεικνύοντας την ολιστική σημασία του ελληνικού τοπίου, την αδιάσπαστη ενότητα της μυθικής του εικόνας με την τέχνη, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση, τη σύγχρονη σκέψη...
-----
καράβια, ζωγραφικη, τοπια, ζωγραφοι, σχολια, ελληνες ζωγραφοι, λογοτεχνια, συγχρονοι ζωγραφοι, σκεψη, θαλασσογραφίες


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Για την ΕΤ3: Χωρίς φωνή...

 

Μπορεί να χάσεις τα πάντα, αλλά όχι την ψυχή σου. Μπορούν να σου κλέψουν τα πάντα, αλλά όχι τη μνήμη σου. Αυτό μόνο ο θάνατος το καταφέρνει.

Όμως το ζήσαμε κι αυτό. ΕΤ3, Θάνατος - Μαύρο. Μετά από αλλεπάλληλες απώλειες, καταστροφικές και δυστυχώς τελεσίδικες, έρχεται και μία που θεωρώ ότι είναι αδύνατο να συμβεί. Το κανάλι της Μακεδονίας, η φωνή της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας, σβήνει - και μαζί του η φωνή της μνήμης μας, της ύπαρξης, της έκφρασης και της ενημέρωσής μας.

Η προσωπική, συναισθηματική μου φόρτιση από την απώλεια είναι αφόρητη. Δυστυχώς, άνθρωποι αποφάσισαν αυτόν τον θάνατο της ΕΤ3. Άνθρωποι χωρίς μνήμη, χωρίς συναίσθημα, χωρίς γνώση, χωρίς ιστορία. Χωρίς τίποτα. Μου είναι αδύνατο να φανταστώ τη Βόρεια Ελλάδα και όλες τις πόλεις της χωρίς φωνή. Ελπίζω ότι κάποιοι θα αντιληφθούν το λάθος και θα το διορθώσουν πάραυτα. ΕΤ3, το σοβαρότερο κανάλι στο ελληνικό τηλεοπτικό πάνθεο.

Γιάννης Σταύρου, ζωγράφος


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (30-6-2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: